top of page

Rendezvények

Kulturális
rendezvények
a Pentaton szervezésében

Hatalmas tömegeket megmozgató szabadtéri rendezvények, tehetségkutató fesztiválok, hazai és nemzetközi kulturális fesztiválok, állami ünnepségek, nagyvállalatok rendezvényeinek és kiemelt művészeti projektek sikeres szervezése a garancia arra, hogy kreatív csapatunk mindig megbízhatóan teljesíti ügyfeleink elképzeléseit. 

Palotakoncert_2018_nézők1.jpg

Referenciák

partitura.jpg
Partitúra
heti kulturális TV-sorozat 

A PartiTúra egy kulturális értékmentő és megőrző dokumentumfilm-sorozat, melyet 2018-2020-ig a FILM-ART Stúdio Kft-vel együttműködésben az MTVA felkérésére készítettünk (műsorszerkesztés, háttéranyagkészítés).

A műsor egy kulturális misszió, amely Magyarország, elsősorban a vidék zenei és egyéb kulturális értékeit kívánja bemutatni, azzal a megközelítéssel, hogy minden adásban egy magyarországi várost es annak környékén fellelhető különböző zenei irányzatokban dolgozó művészeket, ifjú tehetségeket, művészeti intézményeket, helyi hagyományokat, társművészeteket, attribútumokat, ott élő művészeket és kulturális szervezőket helyez a műsorba. Interjúalanyok a teljesség igénye nélkül: Fa Nándor, Bukta Imre, Marosán Erika, Fesztbaum Béla, Jankovics Marcell.  A műsorvezetők, házigazdák: Miklósa Erika operaénekesnő és Dr. Batta András zenetörténész; rendező: Novák Péter.

Hallgatni Aranyt!
Online hangzóanyagok

A Hallgatni Aranyt! projekt részeként az interneten hozzáférhető hangzóanyag készült 2018-ban Arany János 130 költeményéből és 70 leveléből a Magyar Művészeti Akadémia megbízásából. 

A Hallgatni Aranyt! egyfajta korlenyomatnak készült, lehetőséget adva a fiatal és idősebb színészgeneráció képviselői számára is, hogy a szövegeket szavalva megmutassák, mit gondolnak a költőfejedelem műveiről. A felvételek rögzítése Markovits Ferenc rendezésében történt, a műveket közel százan, többek között Béres Ilona, Bodrogi Gyula, Császár Angela, Cseke Péter, Csuja Imre, Gáspár Sándor, Haumann Péter, Jordán Tamás, Kerekes József, Kubik Anna, Mácsai Pál, Máté Gábor, Mécs Károly, Molnár Piroska, Oberfrank Pál, Szilágyi Tibor, Ráckevei Anna, Schell Judit, Szarvas József, Szatory Dávid, Tenki Réka szavalták el. 
A szövegek kiválogatásához jeles irodalomtörténészeket, Szörényi Lászlót, Korompay H. Jánost és Kulin Ferencet kérték fel. 
A projektet országos roadshow népszerűsítette, 15 iskolába vittük el a honlap népszerűsítésére készült rendhagyó irodalomórát.

EDV_7367_.jpg

További referenciák

Budapesti Tavaszi és Őszi Fesztivál nemzetközi projektjei / Budapesti Búcsú / Nyár a Lánchídon / Budapest és Pécs Fringe / Mesterségek Ünnepe  / Budavári Palotakoncertek / OTP Bank, MAPEI, OMÉK / Donaufest Ulm magyar programjai / Milánói Világkiállítás magyar pavilonjának programjai 

/ állami ünnepségek/ díjátadók kulturális programjai

... és még sok más kulturális rendezvény.

Galéria

bottom of page